BITCOIN UKENTLIG UTSIKT: FORVENT KOPIERINGSHANDELER NÆR 16.000 USD

De siste ukene så en rekke Bitcoin-analytikere som ba om en oksekjøring mot $ 16 000, et nivå som den sist testet i januar 2017 under en korrigerende nedadgående trend fra rekordhøye nær $ 20 000.

Kryptovalutaen brøt 16 000 dollar 11. november 2020. Noen handelsmenn solgte av seg sine posisjoner nær nivået, noe som fikk Bitcoin til å korrigere under den. Ikke desto mindre møtte ethvert forsøk på å dumpe prisen under $ 15 000 med stor kjøpsetterspørsel fra handelsmenn med middels til lang sikt. Derfor gjenvunnet Bitcoin $ 16.000 igjen.

Handelsmenn har nektet å gi opp nivået siden den gang. Det ser ut som nyfunnet støtte som kan drive Bitcoin-prisen ytterligere høyere. På kort sikt er det usikkerheten som er ledet av et økende antall koronavirusinfeksjoner i USA, som støtter opp og ned.

CORONAVIRUS I FOKUS

Folk forventer at regjeringen vil innføre strenge sosiale distanseringstiltak som er i konflikt med virksomheter som er avhengige av nær-menneskelig interaksjon. Dette kan hemme Donald Trump-administrasjonens planer om å åpne den amerikanske økonomien på nytt, og dermed hindre en nylig gjenoppretting av ledighetsdata og andre amerikanske økonomisektorer.

I mellomtiden kan en forverret pandemi øke etterspørselen etter den andre hjelpepakken for coronavirus. Federal Reserves styreformann Jerome Powell advarte i det siste embetsmøtet om at deres kontor ikke kunne fortsette med ultra lave renter og uendelig obligasjonskjøp uten stimulans.

Lettelsesregningen har sittet fast i flere måneder på grunn av mangel på topartsskap mellom det demokratstyrte representanthuset og det flertall-republikanske senatet.

En pågående avrenning for to Georgia Senatseter er nå hovedfokus. Skulle Joe Biden-ledede demokrater vinne begge deler, ville deres kontroll over senatet gjøre det lettere å passere den andre koronaviruspakken.

Hvis ikke, er den eneste økonomiske håpet i den amerikanske økonomien vaksinen, spesielt etter Pfizer og dets farmasøytiske partner BioNTechs kunngjøring forrige uke. De hevdet at deres eksperimentelle COVID-19 viste 90 prosent effekt.

Begge de grunnleggende driverne utlignet hverandre. Det gjør at investorer kan holde seg sikret i eiendeler som har minst korrelasjon med de makroøkonomiske hendelsene.

Som et resultat gjør Bitcoin det bedre enn de fleste av sine rivaler med trygt tilfluktssted.

Kryptovalutaen steg utrolig høyere mot vaksinenyhetene. På den annen side loggførte toppkonkurransegullet sin verste enkeltdagsprestasjon på ti år. Kryptovalutaen forventer nå å handle forsiktig nær $ 16.000 til ytterligere klarhet fra det amerikanske politiske og økonomiske rommet.

BITCOIN I UKEN

Teknisk sett er Bitcoin i en blindgate nær $ 16,156 basert på en Fibonacci retracement-graf tegnet fra en svinghøyde på $ 19.697 til en svingnedsettelse på $ 3.153. Den koronavirusinduserte markedsusikkerheten kan få handelsmenn til å selge den lokale toppen og målrette lavere nivåer for gjenakkumulering.

Å miste $ 16.000 på dette stadiet vil bety en utvidet nedadrettelse mot $ 15.000 eller lavere.

Å holde den på samme tid ville fjerne løpet mot $ 17.000 eller høyere. Men med to utlignende grunnleggende forhold og det amerikanske presidentvalget bakover, har Bitcoin flere grunner til å vente og se på enn det har å fortsette sin oppadgående trend mot en annen årlig høyde.