CNBC: s finansiella expert ser övergången till Bitcoin

Guld faller – CNBC: s finansiella expert ser övergången till Bitcoin som en utlösande faktor

Jim Cramer ser den nuvarande skyhöjningen av kryptomarknaden som en av de drivande orsakerna till avskrivningen av guld.

Efter att guldpriset sjönk till ett lågt idag tillskriver CNBC: s finansiella expert Jim Cramer den plötsliga bristen på intresse för ädelmetallen delvis till den nuvarande hype om Bitcoin (BTC). Detta kan vara ett tydligt bevis på att uppfattningen av kryptovalutor i mainstream under tiden har förändrats avsevärt till det bättre.

På frågan varför guld inte klättrade mitt i den politiska oron i USA, motverkade Cramer därefter att marknaden antingen inte är så orolig som antagits, eller att Bitcoin Lifestyle investerarnas pengar istället strömmar alltmer till kryptovalutor:

Antingen är det inte så kaotiskt där ute så att guld inte hoppar eller så kommer allt att krypto! Men kom ihåg att det inte har funnits någon flykt till kvalitet https://t.co/nExv3O7dRm
– Jim Cramer (@jimcramer) 8 januari 2021

På fredag ​​förlorade guldpriset $ 60 och är nu bara $ 1 852,50 per uns på New York Stock Exchange (NYMEX). Bitcoin har under tiden ökat till ytterligare en rekordhög nivå på 41.000 dollar.

Cramer, som är känd som TV-presentatör och finansiell expert för sina polariserande bedömningar, investerade i Bitcoin själv i december 2020 när priset fortfarande var under 18 000 US-dollar. Vid den tiden förklarade han:

”Jag köper – som jag alltid gör – när priset sjunker. […] Jag diversifierar min portfölj lite med Bitcoin. Inte en stor position, men det är viktigt att diversifiera. Bitcoin är en investeringsprodukt och jag vill ha en balans mellan mina investeringsprodukter. „

Om Cramer fortfarande äger sin Bitcoin bör hans investering ha mer än fördubblats i värde

Den marknadsledande kryptovalutan ligger för närvarande långt före guld och många andra finansiella produkter. Mätt i guld är Bitcoin för närvarande värt mer än 20 gram, medan det för en vecka sedan redan var 15 gram guld.

Teorin att Bitcoin tar marknadsandelar från guld är inte ny. En analys av den inflytelserika investeringsbanken JPMorgan Chase bekräftade nyligen att berättelsen om Bitcoin som digitalt guld faktiskt drar investerare bort från ädelmetallen. Analytikerna drar slutsatsen att denna effekt kan intensifieras ju mer pengar flyter till kryptomarknaden