Cybersecurity-företag använder krypterad hårddisk med Bitcoin för att testa sökande

Framgångsrika sökande kan använda medlen för att köpa en biljett till företagets huvudkontor.

Forskare som vill ansöka till New York-baserade Red Balloon Security måste genomföra en ovanlig teknisk intervju som en del av sin ansökningsprocess: att låsa upp en hårddisk som innehåller krypto.

Enligt en rapport från Business Insider skickar Red Balloon hårddiskarna till vissa kandidater för forskarpositioner inom cybersäkerhet på företaget. Den som har „färdigheterna och passionen“ för att knäcka krypteringen skulle kunna göra anspråk på 0,1333 Bitcoin Lifestyle, eller ungefär 4 800 dollar vid tidpunkten för publiceringen. Sökande som har tillgång till mynten uppmanas att köpa en biljett till New York City för nästa steg.

„Vi är ett av få företag i världen som gör detta, utanför olika underrättelsetjänster“, säger Ang Balls VD för Red Balloon. „Vi är ett litet företag, vi letar efter en mycket nischad typ av säkerhetsperson, och vi har inte den enorma mängden mänsklig energi att slösa bort på screening genom varje enskilt CV.“

Cui sa att cybersäkerhetsföretaget skickade testpaketen till nästan alla sökande, men framgångsgraden var ungefär 1%. Red Balloon har för närvarande 29 anställda, varav 6 enligt uppgift har gått med det senaste året.

Han lade till:

„Om jag skickar ut 150 till 200 pund hårddiskar [med Bitcoin] får jag vanligtvis tillbaka en mänsklig teammedlem. Det är en värdig investering.“

Företaget grundades 2011 och har tydligen tagit denna unika inställning till tekniska intervjuer under en tid. Minst en Crypto Twitter-användare hävdade att de hade fått liknande instruktioner för att hämta Bitcoin för fem år sedan, medan andra påpekade att Red Balloon hade utmanat programmerare att låsa upp hårddiskar med krypto som en del av Defcon-hackarkonferensen 2017:

Nytt index för ”marknadsfruktan” låter handlare satsa på kryptovolatilitet

COTI: s nya Crypto Volatility Index tillåter handlare att dra nytta av mycket volatila kryptovalutamarknader.

COTI, en blockchain-driven fintech-start, har lanserat ett nytt kryptovalutaindex som gör det möjligt för handlare att dra nytta av marknadsvolatiliteten.

Det nya Crypto Volatility Index, eller CVI, ger det traditionella ”marknadsfruktindexet” till kryptomarknaden, vilket gör att användare kan sätta in och öppna positioner med Tether (UDST).

Gibraltar-baserade COTI förklarade att det nya indexet tillåter handlare att öppna CVI-positioner för hög och låg volatilitet. ”Användare som förväntar sig att volatiliteten ökar kan öppna en CVI-position. Om det är korrekt kan de ta vinst genom att sälja sin position när indexet har stigit, ”skrev COTI.

Däremot kan handlare som förväntar sig att volatiliteten förblir låg kan ge likviditet till plattformen. Om det är korrekt kommer handlare att tjäna pengar genom att ta ut avgifter som betalas av handlare som har öppnat CVI-positioner.

CVI-likviditetsleverantörer måste sätta in USDT i minst 72 timmar, medan CVI-handlare måste ha en öppen position i minst 6 timmar innan de säljer eller stänger den.

Användare kan länka sina konton till stora plånböcker inklusive MetaMask eller Trust Wallet. COTI planerar att lägga till Ether (ETH) och COTI token (COTI) som insättningstoken inom en snar framtid.

Med CVI-lanseringen av mainnet kan användare också sticka och avaktivera GOVI, vilket är den ursprungliga styrningstoken för CVI-indexet. Token gör det möjligt för användare att tjäna plattformsavgifter och delta i omröstningen.

Skaffa en hårddisk för att vända Bitcoin från (firmware) lördag vid poolen. # Defcon pic.twitter.com/Z99igaDxcm
– Mudge (@dotMudge) 19 juli 2017