De Iraanse regering heeft meer dan duizend crypto-mijnboerderijen neergehaald…

Iran beloont mensen die zich zonder vergunning aanmelden bij crypto-mijnwerkers.

Klokkenluiders hielpen Tavanir, het Iraanse energiebedrijf, bij het sluiten van 1100 crypto-mijnbouwbedrijven die zonder de juiste vergunningen zouden werken.

Hoewel Tavanir zegt dat sommige van de mijnwerkers „hoge niveaus“ van gesubsidieerde elektriciteit gebruikten, verduidelijkte hun rapport dat er geen significante veranderingen werden waargenomen in termen van elektriciteitsverbruik. De lokale autoriteiten zeiden dat ze daarom moesten vertrouwen op klokkenluiders, waarbij ze opmerkten dat Tavanir „niet alle illegale boerderijen kan opsporen door alleen maar hun consumptiepatronen te bestuderen„.

Individuen die informatie verstrekten die leidde tot de opsporing van onbevoegde mijnwerkers ontvingen 100 miljoen rials ($480) voor hun medewerking, zei de Financial Tribune.

Iran kondigde onlangs aan dat het zal toestaan dat elektriciteitscentrales op industriële schaal werken als Bitcoin Investor-mijnwerkers – op voorwaarde dat ze geen gesubsidieerde brandstof gebruiken.

De nationale wet op de crypto-mijnbouw bepaalt dat de mijnwerkers hun identiteit moeten bekendmaken en gedetailleerde informatie moeten verstrekken aan het Ministerie van Industrie, Mijnen en Handel. Deze informatie omvat de grootte van hun mijnbouwbedrijven en het type hardware dat ze gebruiken, en wordt verzameld in een poging om smokkel naar het land te voorkomen. Mijnwerkers worden gedefinieerd als zowel individuen als bedrijven.

Illegale crypto-mijnwerkers riskeren boetes die variëren van $2.000-$5.000 voor elk gebruikt stuk hardware, en een extra boete van $20.000 voor iedereen die betrapt wordt op het gebruik van een gesubsidieerde elektriciteitsbron.

In mei gaf het Iraanse Ministerie van Industrie, Mijnen en Handel iMiner, een cryptografisch mijnbouwbedrijf, een vergunning om in het land te opereren. Met 6.000 booreilanden wordt iMiner een van de grootste crypto-mijnwerkers in Iran.

De Iraanse regering heeft in juli 2019 toestemming gegeven voor cryptografische mijnbouw als industriële activiteit en heeft sindsdien meer dan 1.000 vergunningen afgegeven aan crypto-mijnbouwbedrijven.