Fidelity lanserer sitt første Bitcoin-indeksfond: 100 000 dollar minimumsinvestering

Fidelity Investments, et kapitalforvaltningsselskap med omtrent 2,7 billioner dollar under forvaltning, skal angivelig lansere sitt første Bitcoin Up eneste fond.

Produktet er rettet mot familiekontorer, registrerte investeringsrådgivere, så vel som andre institusjoner og vil kreve en minimumsinvestering på $ 100 000.

Fidelity legger navnet sitt til et Bitcoin-fond

Fidelity Investments er verdens 5. største kapitalforvaltningsselskap med en verdi av 2,7 billioner dollar under forvaltning, ifølge informasjon fra Statista.

I en rapport datert 27. august avslørte Bloomberg at firmaet lanserer sitt aller første Bitcoin-fond og vil legge stjernekraften og etableringsnavnet til cryptocurrency.

Ifølge en innlevering hos Securities and Exchange Commission (SEC) , vil selskapet begynne å tilby Wise Origin Bitcoin Index Fund I gjennom et nytt selskap som heter Fidelity Digital Funds. Produktet vil bli administrert av Peter Jubber, leder hos Fidelity Consulting.

Du vil kanskje også like:

Bitcoin bløder til 9000 dollar da globale markeder tar juling: Den ukentlige kryptomarkedsoppdateringen
Troskap: 36% av institusjonelle investorer eier Bitcoin og andre kryptokurser

USAs president Donald Trump banker på Bitcoin-vennlige Hester Peirce for en annen SEC-periode
Dokumentene avslører også at Bitcoin-bare fondet vil bli forvaltet passivt og at det vil være tilgjengelig for kvalifiserte investorer som familiekontorer, institusjoner og registrerte investeringsrådgivere. Det er en minimumsgrense for investering som er satt til $ 100 000.

I en e-post til Bloomberg kommenterte Fidelity at:

„Fidelity har gjort en langsiktig forpliktelse til fremtiden for blockchain-teknologi for å gjøre digitale innfødte eiendeler, som Bitcoin, mer tilgjengelige for investorer.“

Smart Penges Venturing Into Crypto

Dette er ikke Fidelitys første testament til gyldigheten av cryptocururrency og Bitcoin, spesielt. Som CryptoPotato rapporterte tidligere i juli, fremhevet selskapets kryptoarm , Fidelity Digital Asset, Bitcoin som en butikk av verdi som kontinuerlig tiltrekker seg nye investorer.

Det ser ut til at den siste pushen er del av et bredere forsøk fra kapitalforvalteren for å utvide sin tilstedeværelse i markedet. I fjor utvidet Fidelity sine cryptocurrency-tjenester i Europa.

Uansett blir institusjonell interesse bare sterkere de siste par månedene. Bare et par uker tilbake kunngjorde MicroStrategy, et NASDAQ-børsnotert selskap kjøp av 250 millioner dollar verdt av Bitcoin som en del av kapitalfordelingsstrategien. Fordelene bak farten skjuler seg hovedsakelig i Bitcoins knapphet, slik at den kan tjene som en effektiv sikring mot inflasjon.